Сортове Кайсии

УНГАРСКА

ungarska

УНГАРСКА

Плодовете издържат добре на манипулация и транспорт. Съхраняват се до 5-6 дни. Подходящи за консумация в прясно състояние и много добри за преработка в компот, конфитюр и нектар.

СИЛИСТРЕНСКА КЪСНА

silistrenska

СИЛИСТРЕНСКА КЪСНА

Подходящи за консумация в прясно състояние, преработка в компот и нектар.

АЛБЕНА

albena

АЛБЕНА

Много едри, кълбовидни, леко сплеснати отстрани и слабо изтеглени към върха, оранжево-жълти с руменец от огряваната от слънцето страна.

ОРИНДЖ РЕД

orange-red

ОРИНДЖ РЕД

Плодовете са средно едри, яйцевидно удължени, с лъскава до златисто оранжево-червена окраска. Плодовото месо е тъмно оранжево, плътно, сухо, слаба киселинност.

РОКСАНА

roksana

РОКСАНА

Роксана е български сорт кайсии, който узрява в началото на юли. Дърветата са със слаб растеж, подходящи за създаване на интензивни насаждения. Сортът е умерено родовит, самоопрашва се, може да се засажда самостоятелно.

ХАРГРАНД

hargrand

ХАРГРАНД

Средно ранен немски едроплоден сорт с наситен оранжев цвят на плода. Рано встъпва в плододаване, плододава редовно от средата на юли и дава високи добиви.

КОСТЮДЖЕНСКА

kostudjenska

КОСТЮДЖЕНСКА

Едри, яйцевидно-плоски, оранжеви с изразен руменец от огряваната страна плодове. Плодовото месо е оранжево жълто, средно твърдо, сочно, кисело-сладко, с типичен кайсиев аромат, с отлично качество.

КИОТО

kioto

КИОТО

Много родовит и перспективен сорт, устойчив на ниски зимни температури. Плодовете са много едри до (60г), като са изравнени по големина. Имат превъзходен вкус, кожицата е тъмно оранжева с красив руменец от към слънчевата страна.

УМБЕРТО

umberto

УМБЕРТО

Плодовото месо е кремаво-жълто, плътно, нежно, сочно, сладкокисело, ароматично и с много добро качество. Отделя се от костилката. Устойчивост на ниски зимни температури и средно устойчив на ранно кафяво гниене.

МЪРКУЛЕЩИ

myrkuleshti

МЪРКУЛЕЩИ

Сортът е много родовит и високо добивен, с добра устойчивост на ниски температури и с отличен външен вид. Цъфти по-късно и по-продължително. Плодовете са едри, със средно тегло (45г). Месото е жълто-оранжево, стегнато, сочно, ароматично, с много добро качество.

При въпроси, потърсете ни на следните

телефонни номера: 0887 316 514 или 0886 179 962